Corratec XVert Pro Team – Brdski bicikl spreman za zahtjevne staze

Brdski biciklizam za mnoge je više od sporta. Već nakon nekoliko vožnji, osjećaj avanture prilikom vožnje po različitom terenu i prekrasnim stazama uvući će vam se pod kožu. Kako bi kretanje takvim često zahtjevnim terenom bilo što sigurnije, ali i učinkovitije, treba vam pouzdan bicikl. Upravo takav je bicikl kojeg vam danas predstavljamo, Corratec Xvert Pro Team. Bez sumnje ovaj bicikl spada u rang kvalitetnijih bicikala, a kada se u obzir uzme i cijena, prava je prilika! Neka vas aluminijski okvir ne uplaši, ovaj bicikl nudi zaista puno.

Corratec XVert Pro Team trenutno je snižen čak 35%! Klikni OVDJE i saznaj više.

Corratec već dugi niz godina radi bicikle za svjetsko tržište, točnije od 1990. godine. Smješteni su u Njemačkoj gdje sve bicikle testiraju i dizajniraju, a posebno su posvećeni inovacijama i kvaliteti. Upravo se to može vidjeti i kroz ovaj brdski bicikl. XVert Pro Team testirali su elitni biciklisti kako bi se uvjerili da može podnijeti različit i zahtjevan teren. Kako mu to uspijeva? Bacimo pogled na komponente!

Brdski bicikl Corratec XVert Pro Team

Aluminijski okvir

Svjesni smo kako se bicikl s aluminijskim okvirom obično smatra manje kvalitetnim, no sve ovisi za koga. Ovaj bicikl spada u srednji rang ili kako iz Corrateca navode “entry-level”, pa je aluminijski okvir i logičan izbor. Okvir je dakle izrađen od visoko kvalitetnog aluminija kojeg krasi visoka izdržljivost i otpornost na oštećenja. Bicikl dolazi u četiri veličine, 39, 44, 49 i 54. Sve veličine dolaze sa 29” kotačima!

RockShox vilica

Udobnost je kod brdskih bicikala vrlo važna, obzirom da se nerijetko na stazi boravi i preko 3 sata. Za udobnost bicikla važna je geometrija, ali i vilica. Naime, neravnine su sastavni dio brdskog terena i za MTB bicikl važno je da ima responzivnu i kvalitetnu vilicu. Xvert Pro Team opremljen je RockShox FS Recon 29” vilicom sa 100mm hoda. Za veliku većinu staza ova će vilica biti odličan izbor sa dovoljno “hoda”, a brojne su recenzije pokazale da je upravo ova vilica najbolji izbor u ovom cjenovnom rangu.

Mjenjači i kočnice

U svijetu brdskog biciklizma, kvalitetni mjenjač može napraviti veliku razliku u vožnji. Kako smo konstantno suočeni sa neravnim terenom, učinkovito mijenjanje brzina igra veliku ulogu, posebno ako je riječ o utrci. Za to će se kod Corratec XVert Pro Team-a pobrinuti stražnji mjenjač Shimano Deore XT sa 12 brzina. Dakle, prijenos je 1×12 što će biti dovoljno i za uspone, ali i za ravne dijelove gdje je brzina važna. Prednji pogon je također Shimano, i to SLX sa 32 zuba, kao i kazeta sa 10-51T.

Koliko su važne brzine kod MTB bicikala, toliko su i kočnice. Spuštanje je često najteži dio za mnoge, pa je važno da se možete pouzdati u kočnice. XVert Pro Team opremljen je Sram Level T disk kočnicama. Veličina prednjeg diska je 180mm dok je stražnjeg 160mm.

Michelin gume

Kombinacija kvalitetnih kočnica i guma nešto je čemu treba težiti posebno za vrijeme skliskih uvjeta, a takvi nisu rijetkost! Michelin Force 57-622 gume imaju dobar omjer gripa i brzine, pa će za većinu uvjeta biti odličan izbor, ali za nešto ekstremnije uvjete preporučamo nešto bolji grip!

Uvijek preporučamo i tubeless sustav, koji je vrlo raširen u brdskom biciklizmu. Za sve koji se prvi puta susreću s tim pojmom, tubeless gume funkcioniraju bez unutarnje gume odnosno zračnice. U slučaju bušenja, u gumama se nalazi tzv. “mlijeko” koje će zakrpati gumu i vama omogućiti da nastavite vožnju!

POGLEDAJ BICIKL NA YOUTUBE KANALU – klikni OVDJE

Za koga je Corratec XVert Pro Team?

Iako se ovaj brdski bicikl navodi kao bicikl srednjeg ranga, odgovarati će svima koji vole zalutati na različit brdski teren, a važna im je udobnost i kvaliteta. Za brza utrkivanja i one zahtjevnije staze, svakako potražite nešto lakši karbonski bicikl. No, za veliku većinu zaljubljenika u vožnje terenom, ovaj će bicikl biti savršena opcija. Uz to, štedite 35% što je izuzetna prilika za bicikl opremljen kvalitetnim i pouzdanim dijelovima.

Posjetite naše poslovnice u Čakovcu i Prelogu i isprobajte bicikl!

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.