Dječje sjedalice – Za sigurne i zabavne avanture od malih nogu

Provođenje kvalitetnog vremena sa svojim najmlađima, odličan je osjećaj za sve. Kako bi on ostao u još dužem sjećanju, pobrinuti će se dječje sjedalice. Ovi sigurni dodaci biciklu, omogućiti će vam da podijelite svoju ljubav prema aktivnosti i boravku na otvorenom, prema svojoj djeci. Koje su to prednosti za vaše mališane, reći ćemo više u nastavku ovog bloga. Ako ste u potrazi za dječjim sjedalicama, našu ponudu možete provjeriti OVDJE.

Mama vozi kćer na biciklu u dječjoj sjedalici Hamax

Kvalitetno provođenje vremena

Kada povedete vaše dijete na vožnju, to je odlična prilika da provedete zajedničko vrijeme bez distrakcija. Za vrijeme vožnje, možete pokrenuti brojne teme i razgovore, istaknuti atrakcije duž rute i zajedno podijeliti čari istraživanja na dva kotača. To je ujedno odlična prilika za djecu da uče o brojnim stvarima koje vide putem!

Upoznavanje djece sa sportom

Biciklizam je u svijetu vrlo cijenjen sport, bilo da se radi o natjecateljskom ili rekreativnom nivou. Kada djecu povedete na vožnju u sjedalici, na neki ih način upoznavate sa sportom, od malih nogu. Svi znamo koliko prednosti sport ima, stoga je ovaj korak iznimno važan. Uz to, djeca mogu razviti ljubav prema biciklizmu, ali i aktivnom načinu života, i na tome će vam zauvijek biti zahvalni.

Dječje sjedalice su sigurne

Vjerujemo kako netko može pomisliti, jesu li sjedalice sigurne? Odgovor je jednostavan, jesu! Dječje sjedalice iz naše ponude prate sigurnosne standarde EN 14344, gdje je sigurnost na prvom mjestu. Također, prilikom kupnje sjedalice, navedene su optimalne kilaže djeteta, stoga je sigurnost vaših najmlađih zagarantirana.

Učenje o ekološkoj osviještenosti

Danas ne možemo ignorirati utjecaj koji ljudi imaju na promjene u prirodi, a bicikli su odličan način da smanjimo upravo te negativne promjene. Učenje od malih nogu o biciklu kao prijevoznom sredstvu može djeci ugraditi osjećaj ekološke odgovornosti. Upravo je to jedan od načina kako potaknuti mlade da razmišljaju o budućnosti i načinima kako zaštititi okoliš oko sebe. Vožnja bicikla doprinosi smanjenju emisije CO2 i zagađenja, stoga je važno podizati svijest o očuvanju okoliša od malih nogu.

Otac vozi sina u dječjoj sjedalici Hamax

Istraživanje

Djeca u dječjim sjedalicama imaju poseban pogled na svijet oko sebe. Biciklom imamo pristup putevima koji možda automobilom nisu dostupni, poput parkova. Sve to djeci omogućuje da pogledom istražuju oko sebe, promatraju nove destinacije i upoznaju se sa svojom okolinom.

Aktivnost i izgradnja samopouzdanja

Iako djeca ne okreću pedale kada su u dječjim sjedalicama, za njih je to i dalje aktivnost. Uz to, borave na svježem zraku, što će pozitivno utjecati na njihov imunitet, a tu je i manje vremena provedenog ispred mobitela i TVa, što “spašava” njihov vid. Samopouzdanje je također važno za djecu, a uz dječje sjedalice, stječu i osjećaj sigurnosti, jer nisu sami. Sve to će im pomoći kasnije kada će i sami krenuti u savladavanje okretaja pedala.

Kognitivni razvoj

Vožnja na biciklu pomoći će vašem djetetu u razvoju kognitivnih sposobnosti, kroz promatranje svijeta oko sebe. Upravo i kroz komunikaciju tokom vožnje, postavljanje pitanja, rješavanje raznih problema koji se mogu pojaviti putem, potičete razvoj svojih mališana. Djeca će se uključiti u razne obrade informacija i učenje jezika kroz komunikaciju s roditeljima, što će imati ponovno brojne dugoročne prednosti.

Stvaranje uspomena

Naizgled jednostavna vožnja bicikla sa vašim klincima, može biti odličan temelj za brojne sretne uspomene koje će pamtiti. Uz brojne prednosti koje dječje sjedalice donose, uspomene su svakako jedna od onih stvari kojima treba težiti. Takve ćete trenutke zauvijek pamtiti, a uz to ćete svojim najmlađima pružiti još sretnije djetinjstvo.

 

“Investiranje” u dječju sjedalicu nudi velik broj različitih prednosti koji premašuju samo uživanje u običnoj vožnji. Od kvalitetnijeg provođenja vremena, do usađivanja ljubavi prema prirodi i aktivnom životu. Bez obzira krećete li na kratku vožnju do parka ili dužu rutu prekrasnim krajolikom, vaša će djeca cijeniti i uživati u svakom trenutku.

 

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.