Trek Marlin 8 2023 – Za Maksimalno Uživanje u Brdskom Biciklizmu

Kada je riječ o savladavanju zahtjevnog terena sa kojim se suočavamo u MTB biciklizmu, veliku će razliku napraviti kvalitetan brdski bicikl. Upravo takav je i novi Trek Marlin 8 iz 2023 generacije. Bez dileme ga možemo svrstati u jedan od onih MTB bicikala za naprednije bicikliste koji žele kvalitetne performanse. Naravno, ovakav će bicikl odgovarati i onima koji vole udobnost vožnje, zahvaljujući njegovoj geometriji. U ovom kratkom blogu osvrnuti ćemo se na komponente i kompletan dojam novog Trek Marlin 8 brdskog bicikla. Ako želite saznati više o cijeloj Trek Marlin seriji, pročitajte prošli blog!

Dizajn i izrada

Trek bicikli poznati su po svom besprijekornom dizajnu, a iznimka nije ni Marlin 8. Model kojeg ćemo danas predstaviti dolazi u crno plavoj boji sa prekrasnim prijelazom. Osim crno plave boje, tu je i prepoznatljiva crvena boja ovog modela. Okvir bicikla izrađen je od aluminija, no daleko je od teškog bicikla. Zahvaljujući unutarnjem provođenju bužira, dizajn odiše čistim linijama i privlačnim izgledom. Aluminijska rama odgovarati će i početnicima, upravo zbog izdržljivosti koju ima. Obzirom da su bužiri sakriveni, to ih ujedno sprječava od oštećenja. Važno je napomenuti kako je Trek dodao i mogućnost postavljanja stražnjeg nosača tereta, čime se Marlin 8 pretvara u bicikl za duža putovanja!

Ujedno je važno spomenuti kako, kao i kod ostalih Trek Marlin modela, i ovaj dolazi u dvije veličine kotača, ovisno o veličini okvira. Okviri veličine XS i S dolaze sa 27,5” kotačima i nešto spuštenim top-tube dijelom, dok svi veći okviri dolaze sa 29” kotačima i klasičnim oblikom.

Trek Marlin 8 crno plave boje okvir veličina kotača

Komponente

Kod brdskih bicikala komponente su iznimno važne, obzirom da je nerijetko riječ o vožnji vrlo zahtjevnim terenom, kako za vozača, tako i za bicikl. Trek Marlin 8 može se pohvaliti visoko kvalitetnim komponentama, uz koje će vožnja MTB stazama biti pravi užitak. Trek se odlučio za Sram SX Eagle 1×12 prijenos, sa prednjim lančanikom od 30 zuba i kazetom 11-50. Takav prijenos odlično će poslužiti na strmim uzbrdicama kao i brzim ravnim dijelovima. O važnosti geometrije i udobnosti ne treba previše govoriti, jer se iz Treka uvijek pobrinu za odličan omjer brzine i udobnosti. Tu pomaže i RockShox Judy Silver vilica sa Lockoutom i 100mm hoda, dovoljno za zabavnu vožnju i minimalan umor vaših ruku.

Za kočenje zadužene su hidraulične Shimano MT200 kočnice, koje će u kombinaciji sa Maxxis Ardent Race 2,20 gumama efikasno držati u različitim vremenskim uvjetima. Ovaj bicikl lako je nadograditi sa npr. lakšim kotačima, cijevi sjedala i volanom, čime dobivate brzu jurilicu i za brdske utrke. Svakako preporučujemo i prebacivanje na “tubeless” sistem za još lakši bicikl.

Trek Marlin 8 2023 kazeta i lanacTrek Marlin 8 2023 prednji zubčanik Sram SX Eagle 12s 30t

Performanse na stazi?

Naravno da puno ovisi o vozaču, no ovaj će bicikl zasigurno izvući najbolje od vas. Zahvaljujući širem profilu guma, pouzdanoj vilici i responzivnoj geometriji, moći ćete lakše i učinkovitije “napadati” svaki zavoj sa više sigurnosti. Stabilnost i pri spustevima, ali i pri strmim usponima važan su dio brdskog biciklizma, a upravo će tu Marlin 8 zasjati. Kada se možete pouzdati u svoj bicikl, voziti ćete efikasnije, brže i sigurnije. Napadnite svaki spust, zavoj ili uspon zahvaljujući pomno dizajniranoj geometriji bicikla.

Udobnost je ključna, posebno kada ste duže vrijeme na biciklu, a ni tu vas neće razočarati. Ergonomski položaj zahvaljujući geometriji, spriječiti će bolove u leđima i rukama. Svakako preporučamo i “bike fitting” za maksimalno prilagođen položaj na biciklu. Od kamenih dijelova staze, korijenja i skliskih uspona, ovaj će vam bicikl pružiti najbolje od sebe, gdje god ga “izveli”.

Trek Marlin 8 vilica RockShox Judy Silver vilica

Trek Marlin 8 jedan je od onih bicikala s kojim “igrate na sigurno”. Dobivate odličnu vrijednost za novac, kvalitetne dijelove i garanciju. Marlin 8 je “race-ready” model brdskog bicikla, a uz nekoliko preinaka, može postati i puno više od toga. Jedno je sigurno, uz ovaj ćete se bicikl još više zaljubiti u MTB i boravak na otvorenom! Bez obzira jeste li napredniji biciklist ili to želite postati, razmislite o nabavci ovog prekrasnog bicikla, ili jednog od drugih Marlin modela.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i saznajte prije ostalih sve o ekskluzivnim ponudama, sniženjima i novostima u našoj ponudi.