Biciklistička oprema za bezbrižne vožnje u ljetnim mjesecima!

Ljetni su mjeseci nesumnjivo doba kad su biciklisti najaktivniji. Kod nekih su bicikli “u pogonu” svakodnevno, jer je svaki lijep dan potrebno iskoristiti za poneku vožnju. Kako bi uopće mogli razmišljati o vožnjama u ljetnim mjesecima, potrebna je odgovarajuća oprema. Kada se spomene biciklistička oprema, većina prvo pomisli na odjeću. Naravno, bez kvalitetnih hlačica i majice, udobnost će biti znatno manja. No, još je nekoliko stvari važno kada je riječ o nabavci opreme za ljeto. U nastavku vam donosimo nekoliko preporuka za osnovni ljetni komplet biciklističke opreme s kojim će vožnje postati pravi užitak.

Biciklistička odjeća i obuća

 

Majica –  Force Spray | Force Points

Force Spray biciklistički dres Force points biciklistički dres

Biciklističke majice nezaobilazan su dio biciklističke opreme. Njihova je karakteristika praktičnost, što je u biciklizmu vrlo važno. Dvije biciklističke majice gore prikazane izrađene su od kvalitetnog poliesterskog materijala. Upravo poliester osigurava elastičnost i prilagođavanje majice prema građi biciklista za maksimalnu udobnost. Praktični patentni zatvarači koji prolaze cijelim dresom služe, između ostalog, za lakše rashlađivanje tijekom vožnje. Na praktičnost se posebno utjecalo sa stražnjim džepovima, u koje stane dodatna oprema poput pumpe, zračnice ili dodatnih kalorija! Anti-slip silikonski rubovi na rukavima i oko struka osigurati će stabilnost dresa kroz cijelu vožnju. Vašoj sigurnosti dodatno će pridonijeti reflektivni elementi na majicama, kako bi vas vozači lakše uočili.

Hlačice – Force B51

Force B51 biciklističke hlačice

Prije ili kasnije, svaki biciklist shvati da bez kvalitetnih biciklističkih hlačica jednostavno ne ide. Bez obzira preferirate li duže cestovne vožnje, ili ste pak više za brdske avanture, udobne hlačice uvelike će vam pomoći. Ono što biciklističke hlačice čini neizbježnima je anatomski uložak, odnosno pojačani sloj zahvaljujući kojem ćete moći nesmetano voziti i po nekoliko sati. Iz naše ponude izdvajamo Force B51 hlačice koje su izrađene od kvalitetnog prozračnog materijala kako bi osigurale bolju ventilaciju. Također, hlačice su elastične kako bi savršeno pristajale uz svakoga, a tu je i silikonski rub protiv pomicanja. I ove su hlačice opremljene reflektirajućim elementima kako bi se još bolje isticali u mraku.

Rukavice – Force Angle | Force Autonomy | Force Dark
Force rukavice

Rukavice su dio biciklističke opreme koji može znatno utjecati na udobnost vožnje. Ruke, a posebno šake, se vrlo lako umaraju kad su izložene konstantnim vibracijama koje su sastavni dio biciklizma. Rukavice su baš iz tog razloga odličan dodatak jer će podstava na dlanovima ublažiti udarce i vibracije volana. Velik broj modela rukavica dolazi sa tzv. gel jastučićima na dlanu koji će u kombinaciji s kvalitetnim gripovima osigurati udobnost kroz cijelu vožnju. Rukavice se osim po “prstima” (dugi/kratki) razlikuju i po namjeni, odnosno za cestovni ili brdski biciklizam. Gornji je dio izrađen od mekanog i prozračnog materijala kako bi se šake što manje znojile. Ne zanemarite važnost rukavica jer će one, osim na udobnost, utjecati i na vašu sigurnost. Kontrola nad biciklom biti će lakša i sigurnija, bez sklizanja i umornih ruku!

 Cipele (SPD) | Force Fire MTB | Force Road Victory 2

Force MTB shoes Force Road SPD cipele

Ako tražite “dodatak” koji će vaše biciklističke vožnje podići na višu (bržu) razinu, razmislite o nabavci biciklističkih cipela. Popularnijeg su naziva SPD cipele, a dolaze u raznim modelima. Gore su prikazana dva modela, cestovne i MTB cipele. SPD cipele “kopčaju” se na posebne pedale i time omogućuju lakše okretanje pedala. Force cipele kopčaju se pomoću kotačića i/ili čička što je izuzetno praktično. Unutarnji dio cipela obložen je anti-slip materijalom koji sprječava pomicanje stopala i ujedno stvaranje žuljeva. Lagane, prozračne i opremljene reflektivnim materijalima, spremne su za najduže avanture.

Biciklistička oprema

Naočale – Force Sonic Photocrom

Force Sonic Naočale Biciklističke

Ljetni su mjeseci, osim po visokim temperaturama, poznati i po drugim, za oči štetnim stvarima. Prašina, UV zračenje i drugi “otežavajući” faktori mogu znatno oštetiti vaš vid, a prvenstveno omesti vas u vožnji. Biciklističke naočale osigurati će vam nesmetano uživanje na svakoj vožnji. Force Sonic naočale su sa fotokromatskim staklom koje potamni odnosno posvijetli ovisno o razini UV zračenja. Također, Sonic naočale opremljene su staklom otpornim na ogrebotine i magljenje. Tu je i čvrst, ali fleksibilan okvir kako bi se prilagodile ovisno o potrebama. Ljetne će vožnje biti i sigurnije, ali i ugodnije za vaše oči.

Mini pumpa | Force Blade S Mini AL 12cm

Force Road AL DUo Telescope pumpa

Bušenje je sastavni dio biciklizma s kojim se svi, prije ili kasnije sretnu. Kako bi popravak istih bio što lakši i brži, praktična Force Road AL Telescope pumpa nezaobilazan je dodatak. Dizajnirana za sve vrste ventila (AV, FV, TV i DV), uz pumpu dolazi i držač koji se montira ispod nosača bidona. Pogodna je i za cestovne gume obzirom da nudi mogućnost punjenja do čak 11 bara. Izrađena od aluminija, dužine 12 cm teži samo 95 grama što ju čini pogodnom i za spremanje u stražnji džep.

Svjetla | Force Glare USB

Force Glare svjetlo

Za maksimalnu sigurnost na cesti, bez obzira o kakvim se uvjetima radi, preporuča se korištenje prednjeg i stražnjeg svjetla. To se posebno odnosi na uvjete smanjene vidljivosti, npr. magla, kiša, noć i sl. Force Glare komplet je prednjeg i stražnjeg svjetla koji se puni micro USB kablom. Prednje svjetlo opremljeno je jakom bijelom diodom s 400 lumena i nudi tri funkcije svjetla kao i bljeskanja. Stražnje svjetlo opremljeno je sa čak 16 snažnih crvenih led dioda sa 4 funkcije bljeskanja i svjetla. Uz dugotrajnost baterija na oba svjetla, ostati ćete vidljivi i sigurni u svim uvjetima.

 

Još je velik broj stvari koje bi vam svaki iskusniji biciklist preporučio da sa sobom imate na svakoj vožnji. To se posebno odnosi na zračnice, CO2, vjetrovke i sl., a o važnosti kaciga ne treba ni dvojiti! Neka vam na prvom mjestu uvijek bude sigurnost, a zatim sve ostalo! Ljetne vožnje biti će pravi užitak kada se za njih pripremite na odgovarajući način.

Mihalec trgovina d.o.o. 2023 © Sva prava zadržana.