Trek Marlin 6 Gen 3 2024 – Evo zašto kupiti!

Brdski bicikli definitivno su jedni od najpopularnijih u svijetu biciklizma, baš kao i Trek Marlin modeli. Ne samo što su povoljniji od cestovnih, već zato i što s njima niste ograničeni isključivo na jedan tip površine. Osim ako ste strastveni zaljubljenik u cestovni biciklizam i nemate namjeru skrenuti s asfalta, brdski bicikli dobra su opcija za vas. Zašto Trek Marlin 6 Gen 3? Saznaj u nastavku ovog teksta!

ISTRAŽI CIJELU TREK PONUDU

Trek Marlin 6 Gen 3 

Kao i svi modeli iz Marlin serije, i Gen 3 dolazi sa aluminijskim, popularnim Alpha Silver okvirom. Zašto aluminij? Marlin je model ulazne i srednje kategorije bicikala, samim time namijenjen je i početnicima, ali i onima koji traže nešto kvalitetniji MTB. Na toj razini najvažnija je izdržljivost (i relativno mala težina bicikla) kako bi se mogli pouzdati u njega. I naravno, cijena ne bi bila ovako pristupačna da je riječ o karbonskom okviru.

Ono što je dobra stvar kod ovih modela je što bicikl dolazi pripremljen za dropper cijev sjedala. U prošlom smo blogu pisali već o dropperu, no ukratko on vam omogućava spuštanje i podizanje sjedala pritiskom na gumb koji se nalazi na volanu! Svakako nešto za razmisliti ako ste ljubitelj tehničkih spusteva.

Trek Marlin 6 Gen 3 2024 Miami green fade

Rock Shox Judy vilica

Jedna od najpopularnijih vilica u ovom rangu bicikala zasigurno je Judy i to u 100mm izdanju. Pruža dovoljno potpore sa upijanjem neravnina na terenu. Treba imati na umu kako ovo nije bicikl za iznimno tehnički zahtjevne terene. Za takve stvari preporučili bi Roscoe od Treka ili CTM Skaut 1.0 koji dolaze sa nešto više “hoda” u vilici.

Upravo se ovdje vidi najveća razlika u odnosu na prošlogodišnje modele koji su dolazili sa SR Suntour vilicom. Iako je također bilo riječ o 100mm vilici, ovogodišnji modeli svakako su opremljeni kvalitetnijom suspenzijom!

Trek Marlin 6 Gen 3 2024 Red Dark Blue

Shimano Cues 1×10 prijenos

Iako za mnoge još uvijek nepoznati mjenjač, Shimano Cues postepeno zamjenjuje poznate modele Alvio, Altus pa čak i dijelom Deore. Upravo je Deore bio dio prošlogodišnjih Marlin 6 modela, dok je ove godine to Shimano CUES 1×10. Naravno, riječ je o cijeloj grupi koja se sastoji od ručica mjenjača, kazete, lanca i samog mjenjača. Prednji pogon je FSA Alpha Drive sa 30 zuba.

Kočnice na Trek Marlin 6 2024 modelu su hidraulične disk kočnice i to poznate Tektro M275.

Shimano Cues pogon na Trek Marlin 6 gen 3 2024 brdskom biciklu

Gume i obruči

Za većinu je važna guma koja dolazi uz bicikl. One su najčešće “univerzalne” u smislu da nisu za neke ekstremne uvjete, ali će vas itekako služiti na terenu. Trek Marlin 6 dolazi uz vhunske i možemo reći provjerene gume – Maxxis Ardent Race! Ovaj model gume spoj je Maxxis Ardent i Ikon modela, a odličan je izbor za tehnički zahtjevan teren. Brza guma kojoj više odgovara suho vrijeme nego blatni i skliski uvjeti. Širina gume je čak 2,35” što znači da je savladavanje zavoja znatno sigurnije. Drugim riječima, širina gume vam pomaže u bržem, ali istovremeno sigurnijem skretanju.

Obruči su Bontrager Kovee Tubeless ready, a veličina samih kotača je 29”, osim na XS i S veličini koji dolaze u 27,5” verziji.

Trek Marlin 6 2024 Gen 3 Bontrager Kovee kotači

Za koga je Marlin 6?

Vrlo jednostavno – Trek Marlin 6 odgovarati će početnicima kao i naprednijim biciklistima koji traže bicikl u koji se mogu pouzdati. On je odlična opcija za sve koji žele unaprijediti svoje vještine na terenu, a pritom ne potrošiti pravo bogatstvo. Njegove pouzdane komponente pružiti će vam odličnu vrijednost za novac, a i prekrasan dizajn uvijek je plus!

Ako tražiš bicikl za istraživanje svojih mogućnosti na trailovima, ali da pritom ne gubiš na udobnosti – istraži MARLIN 6 ponudu!

Mihalec trgovina d.o.o. 2023 © Sva prava zadržana.