CTM Skaut 1.0 – Povoljan brdski bicikl sa full suspenzijom

Brdski biciklizam sport je prepun adrenalina, a kako bi u potpunosti iskoristili sve njegove blagodati, potreban vam je pouzdan bicikl. Danas predstavljamo upravo jedan takav model – CTM Skaut 1.0! Ovaj brdski bicikl sa full suspenzijom (prednja i stražnja), pokazati će vam sve čari prirode koja vas okružuje. Ako ste u potrazi za pouzdanim, kvalitetnim i prije svega cjenovno pristupačnim MTB biciklom sa stražnjom suspenzijom, nastavite čitati!

 

Lagan i izdržljiv aluminijski okvir

Kada je riječ o brdskim biciklima sa prednjom i stražnjom suspenzijom, jasno je da su namijenjeni za najzahtjevniji teren. Kako je riječ o “entry level” modelu Fully MTB bicikla, Skaut 1.0 dolazi sa aluminijskim okvirom koji može pretrpjeti “udarce” koje teren nerijetko postavlja pred vas. Aluminijska rama osigurava izdržljivost i lakoću vožnje te okretnost bicikla, a istovremeno vam daje samouvjerenost i povjerenje koje je neophodno.

CTM Skaut 1.0 brdski fully bicikl sa stražnjom suspenzijom

Prednja i stražnja suspenzija

Kao što smo već spomenuli, Skaut model dolazi sa prednjom i stražnjom suspenzijom. Kako bi prelaženje preko prepreka bilo još učinkovitije i “bezbolnije”, prednja suspenzija ima čak 140mm hoda. Riječ je o Suntour  XCR34, AIR, LOR, DS, 140mm, boost™ 15x110axle modelu.

Stražnja će vam suspenzija pak osigurati dodatnu udobnost, posebno na zahtjevnom terenu i omogućiti bolje “upijanje” neravnog terena. Sve to podiže efikasnost u vožnji pa ćete za manje utrošene energije, brže i udobnije savladati teren. Stražnja suspenzija je X Fusion 02 PRO RL / 210×55.

Stražnja suspenzija na brdskom biciklu CTM Skaut 1.0 fully mtb bike

Shimano komponente

Na biciklima koji su namijenjeni za najteži teren, kvaliteta komponenti mora biti neupitna. Stoga su se iz CTM-a odlučili na Shimano Deore prijenos 1×11. U kombinaciji sa kazetom 11/50 i pogonom sa 32 zuba, imati ćete dovoljan raspon brzina i na strmim usponima, kao i na ravnim dijelovima.

Shimano Deore mjenjač na brdskom biciklu CTM Skaut 1.0

Kako smo spomenuli, ovaj je bicikl spreman za svaki teren. U tome vam pomažu i šire gume, i to gume širine 2,4”, a riječ je o WTB Trail Boss comp gumama. Zašto vam je širina guma važna? Pa prije svega zbog stabilnosti. To posebno dolazi do izražaja pri skliskom i blatnom terenu kada vam je potrebna odlična okretljivost i grip.

Ono što bi za još veću udobnost u vožnji preporučili je svakako “dropper” cijev sjedala. Ako se prvi puta susrećete s tim pojmom, evo kratkog objašnjenja o čemu se radi. Klasična cijev sjedala fiksna je tijekom vožnje i ne možete podešavati njenu visinu, osim ako ne stanete, siđete s bicikla, otpustite ju itd. S druge strane, dropper cijev sjedala možete podešavati po visini pritiskom na tipku koja se nalazi na volanu. Sigurno se pitate čemu to? Danas je to gotovo normalno u svijetu vrhunskog brdskog biciklizma, dok su na cestovnim utrkama zabranjene takve cijevi sjedala. Ukratko, kada sjedalo spustite na najnižu razinu (obično na strmim i tehničkim spustevima), to vam omogućava veću kontrolu nad biciklom. Razlika je značajna, pa stoga najbolji brdski biciklisti svijeta danas ne mogu zamisliti vožnju bez droppera!

Zaključak

Ako ste u potrazi za brdskim biciklom s kojim ne morate brinuti na kakav ćete teren naletjeti, Skaut 1.0 je odličan izbor. Lagan, izdržljiv, okretan i ono najvažnije, kvalitetne je izrade. Iz CTM-a se uvijek potrude napraviti što dugotrajnije bicikle, a iznimka tome nije ni Skaut 1.0! Zahvaljujući stražnjoj suspenziji, vožnja će biti učinkovitija i udobnija, a vilica od čak 140 mm hoda upijati će sve neravnine pred vama. Ova prava “trail mašina” dolazi po konkurentnoj cijeni od 1.602€ što ga čini jednim od “best-buy” modela u entry level kategoriji fully bicikala!

Bicikl možeš pronaći OVDJE, trenutno snižen 10%!

Mihalec trgovina d.o.o. 2023 © Sva prava zadržana.