Cikloturizam Hrvatske – Najljepše destinacije za izlet na dva kotača

Hrvatska, sa svojom raznolikom prirodom, slikovitim obalama i bogatom kulturnom baštinom, pruža nevjerojatne mogućnosti za ljubitelje biciklizma. Bez obzira jeste li strastveni cestovni biciklist, avanturist koji voli planinske staze ili opušteni vozač koji uživa u vožnji kroz vinograde, Hrvatska ima nešto za svakoga. Cikloturizam je selektivni oblik turizma, a podrazumijeva istraživanje destinacije na biciklu. Sve je popularniji u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, koja postaje pravi raj za bicikliste!

  • Istra: Okusi Mediterana na Dva Kotača

Istra je raj za bicikliste, s mrežom staza koje prolaze kroz prekrasne krajolike, slikovite gradiće i pitoreskne vinograde. Ne propustite istražiti vinske ceste Istre i uživati u lokalnim vinima nakon vožnje. Istra spada u najpopularnija mjesta za bicikliste ne samo iz Hrvatske već i iz Italije i Slovenije. Rute su odlično označene, a vremenske prilike povoljne su gotovo cijele godine. Iz tog razloga sve se više biciklista odlučuje posjetiti ovaj cikloturistički raj! Za brdske i gravel bicikliste preporuka je svakako Parenzana. Riječ je o iznimno popularnoj biciklističkoj ruti dugoj čak 80 kilometara! Sve korisne informacije oko cikloturizma u Istri pronađite na ISTRIA BIKE.

*Ako si u potrazi za gravel biciklom, provjeri KOYUK 2.0 – savršen izbor za udobne i duge vožnje!

  • Međimurje: Raj za bicikliste na sjeveru Hrvatske!

Međimurje je smješteno na sjeveru Hrvatske, između rijeke Mure i Drave. Prekrasan krajolik melem je za oči, a jedan od najboljih načina za razgledavanje je upravo na dva kotača! Baš kao i u Istri, Međimurje ima odlično razrađenu mrežu biciklističkih ruta. Kako na sjeveru Hrvatske nema većih planina, rute su većinom ravne i prilagođene svima. Neke od ruta možete pronaći OVDJE. Što očekivati od ovog pitoresknog raja na sjeveru Hrvatske? Prekrasan pejzaž, uređene biciklističke staze, mnoštvo atrakcija i susretljivo lokalno stanovništvo. Ovaj je dio Hrvatske poznat po aktivnom odmoru i sve većoj posjećenosti turista koji traže uzbudljivo i unikatno iskustvo.

Biciklističke rute u Hrvatskoj

  • Vožnja uz Rijeku Mrežnicu i Gorski Kotar

Rijeka Mrežnica u unutrašnjosti Hrvatske pruža idealnu kulisu za opuštene vožnje uz vodu, uz mogućnost za osvježavajući zaron tijekom toplijih proljetnih dana. Istražite ovu prekrasnu rijeku i okolne krajolike na dva kotača. Aktivan odmor sve je popularniji kod turista, a kada se odvija na ovako prekrasnim lokacijama, doživljaj je još posebniji.

Cijeli Gorski Kotar odlična je lokacija za ljubitelje biciklizma. Ne samo da je riječ o prekrasnoj prirodi već je Gorski Kotar poznat i po svojoj gastro ponudi. Ipak, imajte na umu kako je ovaj dio Hrvatske najbolje posjetiti u ljeti kada su temperature najugodnije. Za cikloturiste na raspolaganju je Goranska biciklistička transverzala dužine čak 260 kilometara. Podijelite izlet u nekoliko dana i istražite ovaj prekrasan kutak Hrvatske. OVDJE možete pronaći nekoliko različitih ruta kroz Gorski Kotar.

*Električne bicikle snižene do -40% pronaći možeš OVDJE i olakšati si avanture na dva kotača!

  • Cikloturizam u Slavoniji

Dok većina turista u Hrvatskoj traži obalu Jadranskog mora, malo ljudi zna da unutrašnjost zemlje krije nevjerojatne bisere koji čekaju da budu otkriveni. Jedan od tih bisera je Slavonija, regija bogate kulturne baštine, prekrasnih krajolika i izvanredne gastronomije. No, ono što je često previđeno jest potencijal Slavonije kao destinacije za cikloturizam. Ove nepregledne ravnice, vinogradi, brojne prirodne i kulturne znamenitosti oduševiti će zaljubljenike u dva kotača.

Slavonija sve više razvija svoju biciklističku infrastrukturu, nudeći raznolike staze i rute za bicikliste svih razina vještina. Od laganih vožnji duž rijeke Drave do izazovnih staza kroz šumske rezervate, Slavonija ima nešto za svakoga. Mnoge staze su dobro označene i opremljene stajalištima i odmorištima, pružajući udobnost i sigurnost biciklistima. OVDJE možete pronaći sve korisne informacije koje su vam potrebne za istraživanje Slavonije.

Dalmacija na dva kotača: Istraži čari cikloturizma u mediteranskoj oazi

Dalmacija, sa ​​svojim kristalno čistim morem, slikovitim otocima i bogatom kulturnom baštinom, jedna je od najljepših regija u Hrvatskoj. No, osim kao destinacija za sunčanje i kupanje, Dalmacija također nudi nevjerojatne mogućnosti za cikloturizam. Jedan od najboljih načina za istraživanje obale Dalmacije je vožnja biciklom duž obalnih biciklističkih staza. Ove staze često pružaju prekrasne poglede na more i omogućuju vam da istražite slikovite obalne gradove poput Splita, Šibenika i Zadra. Vožnja uz obalu omogućuje vam da osjetite mediteranski povjetarac dok prolazite pored starih ribarskih sela i skrivenih uvala.

Ono po čemu je ova regija poznata jesu prekrasni otoci, a vožnja biciklom je jedan od najboljih načina da ih istražite. Otočke staze pružaju priliku za avanturističko istraživanje netaknute prirode, skrivenih plaža i autentičnih dalmatinskih sela. Otok Hvar, Brač, Vis i Korčula samo su neki od otoka koji nude izvanredne mogućnosti za bicikliranje. Za ljubitelje planinskog biciklizma, Dalmacija nudi nevjerojatne planinske staze koje vode kroz netaknutu prirodu i pružaju spektakularne poglede na obalu i otoke. Park prirode Biokovo, Nacionalni park Krka i planine Mosor i Dinara samo su neka od mjesta gdje možete pronaći izazovne staze za planinski biciklizam.

Sve korisne informacije oko cikloturizma u Dalmaciji možete pronaći OVDJE.

Cikloturizam u Hrvatskoj najljepše biciklističke rute

Mihalec trgovina d.o.o. 2023 © Sva prava zadržana.