CTM Rascal 2024 MTB – “Best Buy” Brdski Bicikli

Brdski bicikli jedni su od najpopularnijih i najprodavanijih na tržištu, ali kako odabrati između toliko modela? Kako bi vam pomogli u izboru, danas predstavljamo CTM Rascal 2024 MTB bicikle. Već smo nekoliko puta spominjali upravo ovu liniju brdskih bicikla, no sada su nam stigli najnoviji modeli pa je vrijeme da predstavimo i njih. Do kraja ovog bloga, objasniti ćemo zašto čvrsto vjerujemo kako upravo ovi bicikli spadaju u kategoriju “best-buy”. Što je za nas “best-buy”? Za nas u ovu kategoriju spadaju bicikli koji pružaju najbolju vrijednost za novac po nekoliko kriterija – kvaliteta izrade, komponente, dizajn i naravno, cijena. Pročitajte blog do kraja i saznajte što možete očekivati od nove linije CTM Rascal brdskih bicikla!

CTM Rascal 1.0 – Brdski bicikl za naprednije početnike

Brdski bicikl CTM Rascal 1.0 sive boje

Započinjemo sa Rascal 1.0 modelom koji je namijenjen za sve koji od bicikla traže pouzdane komponente i udobnost u vožnji. Iako “najslabiji” u seriji, sve je samo ne slab! Prije svega, dizajn je kao i kod cijele serije fokusiran na jednostavnost i minimalizam. Model 1.0 dolazi u matt sivoj i crvenoj boji, a kod nas je odmah dostupan u sivoj varijanti.

Na kvaliteti dijelova nije se “štedilo”. Većini je kod MTB bicikala važna vilica – RockShox Judy Silver u današnje je vrijeme zlatni standard kod MTB bicikala ove srednje kategorije. Vilica dolazi sa 100mm hoda i boost 15×110 osovinom. Prema našem iskustvu, 100mm hoda idealno je za sve koji žele istražiti ili pomaknuti svoje granice na stazi. Ništa manje važan nije ni prijenos, a tu će ljubitelji Sram komponenti doći na svoje. CTM Rascal 1.0 dolazi sa Sram NX Eagle stražnjim mjenjačem i SX Eagle ručicom mjenjača. Osim mjenjača tu su i Sram pogon kao i kazeta. Prednji lančanik dolazi sa 32 zuba, pa svima koji žele nešto brže juriti ravnim dijelovima, preporučamo “upgrade” na par zuba više!

 

CTM Rascal 1.0 spreman je za istraživanje brdskog terena, a uz nekoliko nadogradnja može postati pravi “race-ready” bicikl. Bicikl možete naručiti već danas po cijeni od 1214€ klikom na poveznicu OVDJE.

CTM Rascal 2.0 

Za one koji su već iskusniji i opušteniji na stazi i žele bicikl s kojim će podići svoje performanse na još višu razinu, CTM Rascal 2.0 pravi je izbor. Bicikl dolazi u zelenoj te bijeloj boji, sa vrhunskim komponentama! Dizajn je i ovdje jednostavan, no zahvaljujući detaljima, izgleda fenomenalno!

CTM Rascal 2.0 brdski bicikl bijele boje

Kada smo rekli da su Rascal modeli “best-buy” modeli, to je bilo s razlogom. Pravi primjer toga je Rascal 2.0 koji dolazi sa RockShox Recon Silver vilicom od 100mm hoda i boost 15×110 osovinom. Za mnoge najvažniji dio – Shimano Deore mjenjač, ručica mjenjača i pogon. Deore grupa jedna je od najpopularnijih u svijetu brdskog biciklizma kada je riječ o srednjoj kategoriji MTB bicikala. Valja istaknuti kako su Rascal modeli za 2024. godinu potpuno redizajnirani od temelja u CTM-u, a to se odnosi i na okvir i na geometriju bicikla.

Brdski bicikl CTM Rascal 2.0 bijele boje

Rascal 2.0 naš je favorit u cijeloj 2024. seriji, a naručiti ga možete odmah putem Web Shopa OVDJE. Pozivamo vas da nas posjetite u našim poslovnicama i isprobate ovaj vrhunski brdski bicikl!

CTM Rascal 3.0 – Race Ready MTB bicikl

Za one koji žele brzo juriti stazama, upustiti se u utrkivanje i pomaknuti svoje granice, Rascal 3.0 savršen je izbor. Lagani aluminijski okvir, progresivna geometrija i 29” kotači u kombinaciji sa kvalitetnim dijelovima neće vas razočarati ni na zahtjevnim stazama! Ovaj “hard-tail” bicikl (bicikl sa prednjom suspenzijom) može se pohvaliti dugim vijekom trajanja, jednostavnim dizajnom i pouzdanim komponentama.

CTM Rascal 3.0 vrhunski hardtail brdski bicikl

I ovaj model dolazi sa RockShox vilicom, ali Recon Gold DebonAir 100mm verzijom. Važno je istaknuti i kako Rascal 3.0 ima pripremu za dropper cijev sjedala, nezaobilazan dodatak u današnjem svijetu modernog MTB biciklizma. Shimano Deore XT mjenjač i pogon, ručice Shimano SLX sa 12 brzina. Zbog ovih karakteristika, ali i cijene od 1512€, bicikl je pogodan za širok krug ljudi. Ništa manje važni nisu ni kotači – WTB set tubeless ready kotača sa istoimenim gumama širine 2.25” pružiti će vam dovoljno stabilnosti u zavojima i gripa prilikom kočenja. Ukoliko volite zalutati u šumu i po skliskim uvjetima, savjetujemo nadogradnju na kvalitetnije gume za blato!

Brdski bicikl MTB CTM Rascal 3.0 tamno plave boje

Naše skromno mišljenje je kako je CTM Rascal 3.0 jedan od najisplativijih brdskih bicikala u ovom cjenovnom rangu. Za većinu, ovaj bicikl ne zahtjeva nikakva veća ulaganja i biti će savršen u izdanju u kakvom dolazi. Oni koji žele istražiti svoje granice i pomaknuti ih, nekoliko sitnih promjena na biciklu učiniti će ga spremnim za jurnjavu stazama. Svakako preporučujemo gume koje će bolje reagirati na zahtjevniji teren, kao i dropper cijev sjedala koji će vam pomoći pri spuštanju.

CTM Rascal 3.0 možete pronaći OVDJE po cijeni od 1512€!

Rascal linija odgovarati će širokom krugu ljudi – bez obzira jeste li početnik ili već tražite svoju iduću utrku. Izaberite model koji najviše odgovara vašim potrebama i uvjerite se u omjer cijene i kvalitete, baš kao i mi. Ukoliko trebate pomoć oko izbora ili dodatne informacije oko Rascala, kontaktirajte nas!

CTM Rascal 3.0 brdski bicikl

 

Mihalec trgovina d.o.o. 2024 © Sva prava zadržana.