Preporuke za vaš novi brdski bicikl!

Brdski bicikli, ili kako se još nazivaju MTB, namijenjeni su raznim vrstama terena, pri čemu pružaju maksimalnu udobnost zahvaljujući suspenziji i geometriji. Ukoliko volite zalutati šumom i uživate u spustevima po raznim putevima i stazicama, za vas je svakako brdski bicikl. Dolaze u muškim i ženskim modelima, gdje je osnovna razlika oblik okvira odnosno rame. Ponuda MTB bicikala ogromna je i nije se uvijek lako odlučiti za onaj pravi model. Nastavite čitati i provjerite koje smo modele brdskih bicikala pripremili za vas, kao “top-pick” u kategoriji srednjeg ranga, fokusirajući se na najbolji omjer cijene i kvalitete!

*neki od izdvojenih bicikala su trenutno na popustu u našem Web Shopu i trgovinama – požuri!

Ženski brdski bicikli

CUBE ACCESS WS EAZ (4.499,99 kn)

Cube je već dugi niz godina opcija za mnoge iskusne brdske bicikliste, a stručnjaci su i u izradi bicikala koji odgovaraju na potrebe naprednijih početnika u ovom sportu. Primjer takvog bicikla, koji će bez dileme zadovoljiti sve potrebe biciklista koji se tek upuštaju u brdski biciklizam je Cube Access WS EAZ. Model koji svojim komponentama i cijenom odgovara srednjoj kategoriji, nudi jako puno. Na prvu, odmah se primijeti atraktivan dizajn uklopljen sa geometrijom koja će pomoći da vam držanje na biciklu bude uspravnije (i ispravnije). Što se tiče komponenata, bicikl dolazi opremljen laganom aluminijskom ramom, SR Suntour XCT Disc vilicom (100 mm), Shimano prednjim (FD-M315) i stražnjim mjenjačem (RD-M360) sa 8 brzina. Bicikl će pružiti sate i sate uživanja za sve one koji se žele uvjeriti da je biciklizam sport za njih! Uz primamljivu cijenu, odlične komponente i atraktivan dizajn, ne sumnjamo kako će Cube Access WS oduševiti baš sve koji se za njega odluče.

Cube Access WS eaz

LIV TEMPT 2 (5.300,99 kn)

Liv je sad već zvučno ime kad je riječ o ženskim biciklima, a često ćete ih vidjeti i na XC utrkama. Model TEMPT 2 pripada u srednju kategoriju koji će biti savršen za vaš prvi bicikl, ali i kao odlična nadogradnja vašem prethodniku. ALLUXX aluminijska rama lagana je, ali izuzetno izdržljiva, a to je upravo ono što je potrebno za savladavanje prvih spusteva. Liv na svim svojim modelima posebnu pozornost pridaje geometriji, tako je i na Tempt 2 modelu koji će vam pružiti maksimalnu udobnost. Ono što je manje iskusnim vozačima u brdskom biciklizmu vrlo važno je i sigurnost. U tome će vam pomoći SR Suntour vilica sa 100mm (29”) odnosno 80mm hoda(27.5”). Tu su i odlične Tektro hidraulične kočnice kako bi se mogli sa povjerenjem prepustiti uživanju na svom Livu. Zbog svoje geometrije, neće vas razočarati ni u vožnji gradom ili cestom. Dolazi u modelima sa 27,5” odnosno 29” veličinom kotača. Možemo zaključiti da je Tempt 2 svestrani bicikl za svestrane vozače!

Liv Tempt 2 bicikl

CUBE AIM EX (5.249,00 kn)

Još jedan odličan hardtail bicikl koji je proizašao iz tvornice Cube, Aim Ex. Kao i uvijek, mislili su na sve, počevši od dizajna rame i geometrije. Atraktivnom dizajnu doprinosi i “čist” efekt koji se postigao provođenjem sajli kroz ramu. Suntour vilica sa “lock-out” sistemom za zaključavanje i otključavanje pružiti će vam još više udobnosti. Ne samo to, na ravnim dijelovima osigurati će i veću ekonomičnost. Vrhunski Shimano Deore mjenjači i ručice, hidraulične kočnice i Schwalbe Smart Sam gume, samo su neke od komponenata zbog kojih je ovaj bicikl pogodan i za ozbiljnije brdske avanture. Sa Aim Ex biciklom, nećete se bojati skrenuti s makadama.

Cube Aim Ex Trgovina Beciklin

Muški brdski bicikli

TREK MARLIN 4 (4.099,99 kn – popust!)

Trekova serija Marlin bicikala čest je odabir za brdske bicikliste koji se aktivno natječu na zahtjevnim XC utrkama. U Marlin seriji može se pronaći i izuzetno kvalitetnih bicikala za naprednije početnike, uključujući Marlin 4 model. Udoban, zabavan, brz i učinkovit samo su neki od “komplimenata” kojim se ovaj bicikl može pohvaliti. Lagana aluminijska rama, 27,5” ili 29” kotači, disk kočnice i vilica sa dovoljno hoda kombinacija su koja garantira odlično iskustvo na terenu. Shimano Tourney mjenjači (21 brzina) i Tektro mehaničke kočnice (160mm diskovi) zadovoljiti će sve potrebe sa kojim se susreću početnici u biciklizmu. Velik je plus što se na njega može s lakoćom postaviti stražnji nosač tereta. Tako vas može služiti i kao prijevozno sredstvo na posao ili u trgovinu. Sve to najbolje pokazuje koliko je Marlin 4 svestran. Osigurajte si odličan bicikl po akcijskoj cijeni!

Trek Marlin 4 Trgovina Beciklin

TREK MARLIN 6 (5.399,99 kn – popust!)

Dokaz da su bicikli iz Trekove Marlin serije vrlo popularni je i Marlin 6 model. Iako nešto skuplji, znatno je jači po komponentama u odnosu na Marlin 4 i 5. Okvir je aluminijski, lagan i izdržljiv. Nadalje, Suntour XCT 30 vilica sa 100 mm hoda i Shimano Deore grupa čine ovaj bicikl izuzetno dobrom prilikom. Tu su i Tektro hidraulične disk kočnice, a bicikl dolazi u dvije veličine kotača, 27,5” i 29”. Bicikl također dolazi i u muškoj i u ženskoj verziji. Ovaj će bicikl biti savršen izbor za sve one koji žele istražiti razne terene. Ako tražite bicikl za makadam, terene poput “singletrack-a”, pa čak i cestu, ovaj će bicikl dati najbolje od sebe na svakom terenu. Naravno, zbog svoje iznimne udobnosti često ga možemo vidjeti i u gradu!

Trek Marlin 6 Trgovina Beciklin

CORRATEC X VERT ELITE (7.519,99 kn – popust!) 

Želite svoje brdsko biciklističke avanture podići na još viši nivo? U obzir svakako uzmite Corratecov X Vert Elite model. Još jedan aluminijski hardtail bicikl laganog i izdržljivog okvira, SR Suntour XCR Air vilice (100 mm) i Tektro disk kočnicama. Ono gdje X Vert posebno razlikuje je Sram SX Eagle grupa, Race King gume i Selle sjedalo, vrhunske komponente po iznimno pristupačnoj cijeni. Sa ovim biciklom spremni ste za duže i tehnički zahtjevnije avanture, a zbog njegovih komponenti možete se u potpunosti prepustiti uživanju. Uz akcijsku cijenu, X Vert Elite prava je prilika za sve.

Corratec X Vert Elite bicikl

 

Naravno, ovo je samo jedan dio iz bogate ponude MTB bicikala na tržištu. Pri kupnji bicikala obratite pažnju na teren kojim želite voziti, veličinu bicikla kao i njegove komponente. Jedno je sigurno – uz bicikl vam nikada neće biti dosadno! Ako razmišljate o nabavci cestovnog bicikla, ovdje pročitajte što vam preporučamo!

Mihalec trgovina d.o.o. 2023 © Sva prava zadržana.