Dobar bicikl uz minimalni budžet

Tržište bicikala preplavljeno je iznimno povoljnim modelima vrhunske kvalitete, optimalnih performansa i savršenog iskustva vožnje. No, kako odrediti minimalni budžet za kupnju bicikla? Jednostavan način na koji možete smanjiti budžet kojim planirate kupiti bicikl je taj da se usredotočite na one stvari koje vam na biciklu nisu potrebne. Dakle, zašto plaćati ogromnu količinu novca na neke biciklističke dijelove ili značajke koje vam neće koristiti. Razmislite o tome kada planirate koristiti bicikl te u koje svrhe. Ako ne planirate na utrke ili vožnju po brdima, bit će vam sasvim dobar nešto teži bicikl s manje brzina. Trebaju li vam disk kočnice ili V-brake? Sve ove karakteristike utječu na cijenu bicikla.

Na svu sreću, u potpunosti razumijemo sve kroz što prolazite tijekom kupovine savršenog bicikla za svaku priliku. Nakon što smo pretražili razne blogove i pregledali web stranice, donosimo kratki popis dobrih bicikala uz minimalni budžet.

Cruiseri

Cruiseri su oni bicikli na kojima se možete doslovno opustiti tijekom vožnje. Omogućuju vam da sjedite uspravno i istinski uživate u vožnji i krajoliku kroz koji prolazite. Na tržištu postoje različite vrste cruisera koji se razlikuju prema boji, dizajnu, veličini guma, broju brzina i sl. Pojedina vrsta okvira za kruzere izrađuje se od aluminija, što ga čini izdržljivim biciklom.

Cestovni bicikli

Cestovni bicikli namijenjeni su za treniranje, a idealni su i kao svakodnevno prijevozno sredstvo. Lagana aluminijska konstrukcija i udobnost tijekom vožnje dvije su glavne stavke koje čine cestovni bicikl idealnim za svakodnevno putovanje na posao, u trgovinu ili za kardio vježbu.

Visina sjedala potiče zdravo držanje tijekom vožnje. Osim toga, može se dodatno podesiti naprijed/natrag, gore/dolje ovisno o visini biciklista. Cestovni bicikli imaju veliki broj brzina; 21 brzina sasvim je dovoljna za prilagođavanje svakoj vožnji, svakoj situaciji.

Kao što se daje naslutiti, cestovni bicikli najčešće se voze po asfaltu odnosno po cesti. Zato i trebaju biti dizajnirani i izrađeni od kvalitetnih materijala poput aluminija i karbona radi izdržljivosti, ali i sigurnosti vožnje.

Sklopivi bicikli

Sklopivi bicikli su također sve popularniji u današnje vrijeme, a može ih se kupiti po relativno niskoj cijeni. Idealni su za gradsku vožnju. Kao takvi mogu poslužiti kao prijevozno sredstvo. Zbog svojih posebnih karakteristika jednostavni su i za nošenje na kat te skrivanje od očiju znatiželjnih prolaznika. Dolaze u raznim bojama te su u potpunosti podesivi. Okvir izrađen od aluminija čini svaku vožnju laganom i sigurnom.

Trekking bicikli

Trekking bicikli također redovno pronalaze svoje kupce. Geometrija bicikla je udobnija, a za ove modele karakterističan je veći razmak između okvira bicikla i vilice kako bi vlasnik po potrebi mogao staviti deblje gume. Gume su uže i sa sitnijom ripnom, zbog čega su ovi bicikli idealni za gradsku i međugradsku vožnju te za rekreaciju po cesti i blagim makadamskim putevima.

Brdski bicikli

Brdski bicikli karakteristični su po debljim gumama zbog čega ih je teže voziti po asfaltu. No, zato nude ugodnu i sigurnu vožnju po brdovitim terenima. Iznimno su lagani, a ono što je također važno, izrađeni su tako da maksimalno apsorbiraju udarce. Kod nekih modela V-kočnice zamijenjene su disk kočnicama koje su puno bolje kada je riječ o mokrom i prljavom terenu.

Beciklin 2023© All right reserved.