Dodaci koje će ti olakšati biciklističke avanture!

Vožnja bicikla zaista je opuštajuća i zdrava za vaše tijelo, no kao i u svemu, stvari nekad krenu u krivom smjeru. Kiša, bušenje, padovi ili kombinacija svega mogu upropastiti svaku vožnju. U takvim trenucima, nije na odmet imati nekoliko dodataka koji će ti pomoći da “preživiš” dan. Koji su to dodaci koji će ti olakšati vožnju i pružiti sigurniji dan na biciklu, potraži u nastavku teksta!

Mini alat

Svaka vožnja može uzrokovati potencijalni kvar na biciklu. U prirodi djeluje velik broj vanjskih faktora na koje nemamo utjecaj, poput neravnog terena ili grana i drugih stvari na cesti. Sve to može dovesti do nepredvidljivih situacija, pa je stvar koju uvijek želite imati uz sebe svakako mini alat. Postoji velik broj različitih modela, no uvijek gledajte da budu praktični za nošenje u džepu ili torbici, a ujedno imaju i korisna svojstva. Imbusi različitih veličina, odvijači i torx ono su što će vam većinom biti potrebno, a sve to možete pronaći u modelu sa slike!

Mini alat force za popravak bicikala - Trgovina Beciklin

Mini Alat Force

Praktična i učinkovita pumpa

Mi još nismo sreli biciklista koji nije probušio gumu, a vi? Bez obzira vozite li cestom, makadamom ili šumom, bušenje će se dogoditi prije ili kasnije. Nije na odmet biti spreman u takvim situacijama, a tu će vam prvenstveno pomoći pumpa. Ako želite maksimalno učinkovito i brzo pumpanje gume, CO2 pumpe će vas zanimati. Force Gan 2.0 novi je model Co2 pumpe koja ima spremnik za 16g patronu (nije uključena). Vrlo je lagana i kompaktna, a vaše će gume u nekoliko sekundi biti ponovno spremne. Ako ne želite C02 pumpu, klasične mini (prijenosne) pumpe poslužiti će vas i pomoći vam da krenete u nastavak vožnje.

Pumpa Force Gan za CO2 - Trgovina Beciklin

Pumpa Force Gan za CO2

Blatobran

Blatobrani se često pogrešno smatraju kao dodatak isključivo namijenjen gradskim biciklima. Iako su aluminijski blatobrani pogodni upravo za gradske bicikle, mi ovdje mislimo na lagane i učinkovite plastične blatobrane. Prije ili kasnije susresti ćete se sa kišom na vožnji. Ako su temperature vani nešto niže, osjećaj hladnoće će se ubrzo pojačati kad vam se cijeli dres namoči. U tome će vam blatobrani uvelike pomoći, posebno i kada kiša ne pada, no ceste su još uvijek mokre. Ostati suh na dužim vožnjama može biti vrlo važno, zato ne zanemarite ovaj dodatak u ovoj sezoni!

Force blatobran ispod sjedala bijeli - Trgovina Beciklin

Force blatobran ispod sjedala bijeli

Set za krpanje

Kao što smo već spomenuli, bušenje je nažalost jedan od najčešćih problema sa kojima se biciklisti na vožnjama susreću. U tom je trenutku najvažnije što brže i bezbolnije obaviti zamjenu zračnice, krpanje iste ili ako vozite tubeless, zakrpati nastalu rupu. Set za krpanje Force Pikado u krpanju tubelessa biti će vam iznimno koristan. Komplet dolazi uz 1 patronu, umetak za rub volana, turpiju i nekoliko zamjenskih umetaka različitih debljina. Ako pak imate zračnice, set za krpanje zračnica biti će i više nego dovoljan da brzo i učinkovito popravite kvar i krenete dalje u avanture!

Sez za krpanje Force Pikado

Sez za krpanje Force Pikado

 

Prije ili kasnije, svaki biciklist shvatiti će važnost praktičnih dodataka koji će mu olakšati vožnju. Takvi dodaci ne moraju nužno biti skupi, već će vam i jednostavni dijelovi opreme biti od koristi da uspješnije savladate prepreke pred vama. Neka vam uvijek na umu bude prvenstveno sigurnost, a nju možete osigurati na razne načine!

Mihalec trgovina d.o.o. 2023 © Sva prava zadržana.