Trek FX 3 EQ – svestran, kvalitetan i povoljan!

Već smo u nekoliko navrata pisali o “budget friendly” biciklima iz Trek radionice, za koje smatramo da su vrijedni vaše pažnje. Iznimka tome nije ni model koji danas predstavljamo, Trek FX 3 Eq – trenutačno snižen čak 40% na našem Web Shopu! Ovaj prekrasan model svrstati ćemo u kategoriju Trekking bicikala koje odlikuje svestranost, praktičnost i udobnost. Naravno, još je puno prednosti koje FX3 nudi, više u nastavku teksta.

Dizajn i geometrija

Kako Trek FX3 Eq spada u kategoriju hibridnih trekking bicikala, geometrija je posvećena položaju i udobnosti. To će biti najvažnije svima kojima je bicikl potreban za duže vožnje, pa čak i putovanja. Zahvaljujući geometriji koja se orijentira na ispravno držanje na biciklu, bolovi u leđima stvar su prošlosti. Kao i kod većine Trekovih bicikala, dizajn je besprijekoran. Prekrasna crna boja savršeno se uklapa sa svim dodacima na biciklu, te ga čini elegantnim i modernim.

Trek FX3 EQ crne boje

Komponente

Trek FX3 EQ dolazi opremljen aluminijskim okvirom u spomenutoj crnoj boji te laganom karbonskom vilicom. Zahvaljujući tim laganim komponentama, bicikl sa svom opremom teži 13,17 kilograma u L veličini. Poprilično lagan za trekking bicikl. Za pouzdano mijenjanje brzina pobrinuti će se Shimano komponente – Acera M3000 ručice i stražnji mjenjač te T3000 prednji mjenjač. Kako se na dužim vožnjama i putovanjima za koje su trekking bicikli namijenjeni susrećemo se različitim terenom, imati na raspolaganju dovoljno stupnjeva prijenosa vrlo je važno. Upravo tu će 18 brzinski mjenjač biti od koristi za razne uspone i spusteve. Uz kazetu sa 11-36 i prednji pogon sa 46/30, na izboru će vam biti širok spektar različitih stupnjeva prijenosa.

O važnosti kočnica ne treba se puno govoriti, zato su se iz Treka odlučili na provjerene Shimano MT201 hidraulične disk kočnice. Uz rotore od 160 mm, kočenje će biti sigurnije i lakše u raznim situacijama i vremenskim uvjetima. Ponovno, nešto čega ne nedostaje na dužim vožnjama. Gume su još jedna stavka gdje se FX3 ističe zahvaljujući Bontrager “hard-case” gumama – otpornijima na bušenje od klasičnih guma.

“EQ – Equipped”

Ako se pitate što predstavlja EQ u imenu ovog prekrasnog trekking bicikla, značenje je vrlo jednostavno – equipped. Zašto? Jer ovaj model dolazi opremljen sa svime što vam je potrebno za sigurnu, praktičnu i udobnu vožnju. Prije svega, tu su prednje i stražnje svjetlo koje je punjivo preko USB punjača. Nadalje, nezaobilazni blatobrani koji će vam osigurati suhu vožnju i čistu odjeću. Stražnji nosač tereta na kojega se jednostavno mogu dodati i bisage, odnosno putne torbe, bilo za putovanje ili obavljanje svakodnevnih obaveza.

Praktičnost je iznimno važna kod trekking bicikala, a kod FX3 modela, zahvaljujući Bontrager “Blendr Stem” tehnologiji, jednostavno možete svoje dodatke “prikopčati” na lulu volana. Time se postiže još “čišći” izgled bicikla.

Trek FX3 EQ Pogon

Za koga je prikladan?

Bicikl poput ovoga najbolje će odgovarati onima koji traže udobnost, praktičnost i pouzdanost od svog novog bicikla. Bicikl nije ograničen na isključivo cestu, pa će i ljubitelji makadama s ovim biciklom “doći na svoje”. S obzirom na praktične dodatke kojima je opremljen, oni koji traže bicikl za gradske vožnje i obavljanje svakodnevnih obaveza također mogu uzeti u obzir FX3 EQ.  Iako nije klasičan cestovni bicikl, kao ni brdski, titulu hibridnog bicikla definitivno zaključuje zbog svoje svestranosti.

 

Više o biciklu Trek FX3 EQ možete pronaći na našem Web Shopu gdje je trenutno snižen čak 40% – Posjeti Web Shop!

Beciklin 2023© All right reserved.