Trek Marlin 2023 – Najtraženiji MTB Bicikli na tržištu

Brdski ili MTB bicikli jedni su od najpopularnijih i najtraženijih na tržištu. Pružaju zabavu na različitom terenu što je za ljubitelje adrenalina pun pogodak. Također, ako se odlučite za brdski bicikl, niste ograničeni samo na jednu vrstu terena, kao što je to slučaj kod cestovnih bicikala. Danas ćemo izdvojiti nekoliko modela poznatog proizvođača Trek iz njegove serije Marlin 2023. Ako tražite cjenovno pristupačne bicikle koji će vas uvesti u svijet brdskog biciklizma, nastavite čitati!

*U tijeku je akcijska ponuda na Trek bicikle do 25% popusta – PROVJERI PONUDU 

Trek Marlin 5 2023

Iako spada u kategoriju brdskih bicikala, Marlin 5 poslužiti će vas i u svakodnevnim vožnjama na posao ili odlazak u grad. Jedan od iznimno popularnih modela kod ljudi koji se tek upuštaju u biciklističke avanture po brdskom terenu. Bicikl je opremljen Alpha Silver aluminijskom ramom sa na kojoj nema vidljivih bužira (internal routing), što je i više nego odlična rama za ulazni model MTB bicikla. Za upijanje neravnina zadužena je Suntour XCT 30 vilica od 100mm hoda sa lockout sistemom.

Kod većine Marlin modela (iznimka je Marlin 8), za mijenjanje brzina zadužene su Shimano komponente. Marlin 5 2023 opremljen je Shimano Altus mjenjačem sa 2×8 prijenosom što pruža dovoljan izbor na različitom terenu. Veličina kotača, kao i kod drugih Marlin modela ovisi o veličini rame. Za S ramu kotači dolaze u veličini 27,5”, dok kod ostalih 29”. Bontrager XR2 Comp gume pružiti će dovoljno stabilnosti i gripa tijekom skliskih uvjeta. Ništa manje važne nisu ni kočnice, za što su zadužene Tektro hidraulične kočnice!

Odlična vrijednost za novac i dugi vijek trajanja zbog kvalitetnih komponenta, čine ovaj bicikl iznimno poželjnim. Razmislite o stavljanju Marlin 5 modela na “listu želja”!

Marlin 5 možete pronaći u našoj ponudi OVDJE!

Trek Marlin 5 2023 brdski bicikl zeleno žute bojeTrek Marlin 5 2023 brdski bicikl plave boje Trek Marlin 5 2023 brdski bicikl MTB crno bijele boje

Trek Marlin 6 2023

Marlin modeli na tržištu su od 2004. godine i od tad su se razvili u prave “budget-friendly” bicikle. Marlin 6 svestran je kao i njegov prethodnik, sa nešto boljim komponentama. Trek bicikli poznati su po svojoj pouzdanosti, udobnosti i svestranosti, sa čime se pohvaliti može i Marlin 6. Spada u srednju kategoriju, što znači da će biti odlična opcija za početnike, ali i naprednije iskusnije bicikliste. Kao i prethodnik, dolazi sa aluminijskom ramom i širim gumama što će biti odlična kombinacija za staze i neravan teren.

I Marlin 6 modeli opremljeni su sa SR Suntour XCT 30 vilicom od 100mm hoda, što će pružiti dovoljnu razinu stabilnosti i  udobnosti. Do razlike u odnosu na model 5 dolazi kod mjenjača, jer je Marlin 6 opremljen kvalitetnijim Shimano Deore prijenosom od 1×10. Za kočenje su zadužene Tektro hidraulične disk kočnice koje će zadovoljiti potrebe većine biciklista u različitim vremenskim uvjetima. Osim ako želite juriti nizbrdo po skliskom i mokrom terenu 50 na sat, onda ćete željeti i jači model bicikla.

Bontrager Connection aluminijski kotači u kombinaciji sa XR2 2,20” gumama odlična su kombinacija za brdski bicikl srednje kategorije. Posebno što se većina biciklista još uvijek mora okušati u spuštanju i savladati tehniku, što karbonski kotači ne bi dugo izdržali.

U konačnici, Marlin 6 odlična je opcija za bicikliste koji kreću sa brdskim avanturama, ali i one koji su savladali prve brdske vožnje i žele “upgrade” svog starog bicikla. Odlična cijena s obzirom na komponente, i doživotna garancija na ramu nešto su što kupce već dugi niz godina vraća na Marlin modele bicikala.

Marlin 6 2023. model možete pronaći OVDJE

Brdski bicikl Trek Marlin 6 2023 sivo zelene boje opremljen Shimano dijelovimaTrek Marlin 6 brdski bicikl za godinu 2023. crno crvene boje

Trek Marlin 7 2023

Nedvojbeno jedan od najpopularnijih modela iz istoimene serije je Marlin 7. Bicikli njegovog ranga poprilično su skuplji, pa ne čudi zašto je toliko tražen. Osim cijenom, poznat je i po svom dizajnu kao i izdržljivosti, pa je popularan i među rekreativcima, ali uz par nadogradnja i među naprednijim biciklistima.

Aluminijska lagana rama (ponovno bez bužira) na kojoj postoji mogućnost dodavanja stražnjeg nosača tereta, što ga čini dobrom opcijom i za gradske vožnje ili duža putovanja. U odnosu na Marlin 6, ovaj je model opremljen nešto kvalitetnijom RockShox Judy vilicom od 100mm hoda. I u kočnicama se vidi poboljšanje u odnosu na prethodnika, Shimano MT200 hidraulične disk kočnice solidno rade u teškim uvjetima, no treba na umu imati kako je ovo još uvijek tek srednja kategorija bicikla.

I na ovom će se modelu za mijenjanje brzina pobrinuti provjereni Shimano Deore mjenjač uz prijenos od 1×10. Dovoljno brzina za brze terene ili strme uspone, zahvaljujući 11-46 kazeti. Bontrager Connection obruči u kombinaciji sa XR2 Comp gumama od 2,20” pružiti će vam stabilnost pri brzim spustevima, uz čvrstoču aluminijskih obruča.

Uz sve gore navedeno, ne čudi kako je Marlin 7 jedan od najpopularnijih modela iz istoimene serije. Kvalitetni dijelovi i prekrasan dizajn, u kombinaciji sa doživotnom garancijom na okvir, pružiti će vam sve što vam bicikl njegovog ranga može ponuditi. Uz nekoliko preinaka, teško ćete ga “prerasti”.

Marlin 7 model možete pronaći OVDJE.

Trek Marlin 7 2023 plave boje brdski biciklTrek Marlin 7 brdski bicikl 2023. crveno žute boje

 

Mihalec trgovina d.o.o. 2023 © Sva prava zadržana.