Trek X-Caliber 9 2023 – Hardtail MTB bicikl nove generacije

Prošle smo sezone pisali o Trek X-Caliber 9 modelu kao jednom od MTB bicikala koji zaslužuje pažnju svih ljubitelja brdskog terena. Prije početka sezone 2023., pišemo o njegovom nasljedniku, modelu X-Caliber 9 2023. Već je dugi niz godina ovaj Trekov model na tržištu i oduševljava nas iz sezone u sezonu. Ne čudi stoga ni da je jedan od najpoželjnijih MTB bicikala, obzirom na omjer uloženog i dobivenog. U nastavku saznajte nešto više o performansama i specifikacijama ovog prekrasnog bicikla.

*Akcijska cijena -20% na Trek X-Caliber 9 2023 – Više na LINKU*

 

Okvir | Vilica

Trek X-Caliber  dolazi sa iznimno laganom aluminijskom ramom koja će odgovarati i iskusnijim vozačima, ali i “početnicima”. Izdržljivost je važna kod MTB bicikala, pa je kombinacija laganog i izdržljivog okvira vrlo važna. Alpha Gold Aluminijski okvir kompatibilan je i sa “jačim” biciklističkim komponentama, što znači da ćete lako nadograditi svoj X-Caliber. To može biti novi set lakših kotača, karbonske komponente ili pak pogon. Okvir bicikla ide u korist okretnosti i lakšem upravljanju pri velikim brzinama, što je možda i najvažnije za sigurnost vozača.

Vilica je za ljubitelje udobne vožnje posebno važna, a ni ovdje vas X-Caliber neće razočarati. RockShox Recon Gold RL 100mm pobrinuti će se da vožnja tehničkim terenom bude prava zabava. Provjerene komponente upravo su ono što čini ovaj model toliko poželjnim.

Trek X-Caliber 9 MTB Bicikl plave boje 2023. model

Mjenjač | Pogon | Kočnice

Ni ovaj dio bicikla ne zaostaje u vidu kvalitetnih komponenti. Shimano 1×12 prijenos pružiti će vam dovoljno brzine na svakom terenu, ujedno i dovoljno prostora za strme terene. SLX kazeta dolazi sa rasponom 10-51t. Prednji pogon je Shimano MT 611 sa 30 zuba. Učinkovitost je ono čime su se iz Treka vodili pri izradi ovog modela, što se može uočiti i iz komponenta bicikla.

O važnosti kvalitetnih kočnica ne treba previše pričati – X-Caliber 9 dolazi sa Shimano hidrauličnim kočnicama MT4100/MT4100.

Trek X-Caliber 9 pogon Shimano

Kotači | Gume

Bontrager Kovee “double wall” kotači možda nisu najlakši, ali pružaju dovoljno prostora za gume do 2.40” širine. Uz širi profil guma, sigurnost u oštrim zavojima i pri većim brzinama biti će znatno bolja. Treba napomenuti kako su Bontrager kotači “Tubeless-ready” i odlično idu sa vrhunskim gumama uz koje dolazi X-Caliber. Maxxis Ardent Race svestrana je guma koja će vas služiti na svakom terenu. S veličina bicikla dolazi sa 27.5” kotačima, dok ostale veličine dolaze sa 29” kotačima.

Maxxis Ardent Race guma na Trek mtb biciklu X-Caliber 9

Dropper Post

Činjenici da ovaj bicikl pruža odličnu vrijednost za novac ide u prilog upravo i ova komponenta. Dropper Seat Post ili dropper sjedala, dio je bicikla koji je postao sve češći izbor profesionalnih biciklista. Osim što omogućuje lakše spuštanje strmim terenom, utječe i na vašu sigurnost u slučaju pada. Kada vam sjedalo ne smeta pri spustu, kontrola nad biciklom puno je lakša, čime je i mogućnost postizanja većih brzina sigurnija.

 

Za koga je Trek X-Caliber 9 2023?

Obzirom na svestranost ovog bicikla, njegove će performanse odgovarati i “početnicima” ali i naprednijim biciklistima koji iza sebe imaju iskustva u MTB biciklizmu. Prema tome, ukoliko krećete u biciklizam sa većim ambicijama od samo povremene vožnje, ovaj bi bicikl bio savršen za vas. Upravo iz razloga što neće “prerasti” vaše ambicije tako skoro, odnosno, biti će vam savršen partner i ukoliko se odlučite okušati u utrkama. Uz par preinaka, X-Caliber 9 odgovarati će i onim biciklistima kojima su utrke postale svakodnevica.

Po akcijskoj cijeni od 1.659,03 € dobivate iznimno kvalitetne i provjerene komponente koje će vas oduševiti na terenu. Možemo zaključiti kako je Trekov X-Caliber 9 nadmašio svog prethodnika i da će njegova kvaliteta zadovoljiti sve ljubitelje MTB biciklizma. Naravno, tu je i dizajn u prekrasnoj plavoj boji koji će se pobrinuti da ne prođete neprimijećeni. 

 

 

 

 

Beciklin 2023© All right reserved.