Biciklom na posao – Kreni na posao gradskim biciklom!

Moderan način života često se vrti oko stresnih situacija, kako na poslu tako i kroz prijevoz do posla. Jutarnje prometne gužve mogu iscrpiti vašu energiju, a čekanje u kolonama često dovodi do neželjenih kašnjenja na posao. No, rješenje je vrlo jednostavno, poprilično povoljno i vrlo učinkovito! Biciklom na posao danas je postala poznata uzrečica kojom se vode mnoge kampanje, a potiče ljude upravo na ovaj zdrav i ekološki osviješten način dolaska na posao. Osim što je učinkovit i zabavan način prijevoza, bicikl će vam pružiti brojne prednosti koje će se pozitivno odraziti na vaše fizičko i mentalno zdravlje, kao i okoliš. U ovom ćemo se blogu dotaknuti prednosti odlaska na posao sa biciklom i kako će vam upravo ta promjena pomoći da napredujete u profesionalnom i privatnom životu!

Zabavan i motivirajući početak dana

Zaboravite na stres jutarnjih gužvi na cestama, tramvajima ili u autobusima. Bicikl će u vaša jutra dodati malo avanture, slobode i opuštanja. Svjež zrak, priroda, prve zrake sunca ujutro i pokretanje vašeg tijela dati će potpuno novi ton cijelom danu. Do trenutka kada stignete na posao, vaše će tijelo biti spremno za sve izazove, napunjeno energijom i razbuđeno!

Pozitivno utječe na fizičko zdravlje

U našim ranijim blog objavama pisali smo o prednostima biciklizma na zdravlje, a iste će prednosti imati već i kratka vožnja do posla. Redovita, svakodnevna vožnja bicikla savršena je aktivnost niskog intenziteta. Ona će učiniti puno više za zdravlje od stresnih jutra u automobilima ili javnom prijevozu. Okretanje pedala aktivira velik broj mišića u vašem tijelu, jača ih i potiče fleksibilnost vaših zglobova, a uz to pozitivno utječe na kardiovaskularno zdravlje vašeg tijela. Uz to, takva će se aktivnost pozitivno odraziti i u kontroli težine, smanjiti rizik od kroničnih srčanih bolesti, dijabetesa i potaknuti zdravlje imunološkog sustava!

Biciklom na posao do manje razine stresa

Stres je jedan od najraširenijih problema 21. stoljeća. Pogađa mlađe i starije generacijske skupine, a odražava se izrazito negativno na naše zdravlje. Vožnja bicikla na posao pomoći će i vašem fizičkom ali i psihičkom zdravlju. Ritam okretanja pedala, u kombinaciji sa svježim zrakom i krajolikom, “čisti” vaš um i smanjuje razinu stresa i anksioznosti. Brojna istraživanja su pokazala kako biciklizam potiče otpuštanje endorfina – hormona koji je zadužen za “sreću”! Što ga više naše tijelo otpušta, osjećati ćemo se bolje, imati više fokusa i bolje ćemo se nositi sa izazovima na poslu.

Vremenski i financijski isplativije

Naravno da će ovaj dio ovisiti o udaljenosti do vašeg radnog mjesta, no bicikl je vrlo isplativa opcija za većinu ljudi. To se posebno odnosi na ljude koji žive u gradovima i udaljeni su svega nekoliko minuta vožnje biciklom. Takve udaljenosti autom nerijetko zahtijevaju puno više vremena. Biciklom ćete izbjeći gužve i kolone, a posebice ako su postojane i biciklističke staze. Financijska komponenta također ide u prilog biciklu, s obzirom da je javni prijevoz sve skuplji, baš kao i gorivo. U našoj ponudi pronaći ćete gradske bicikle već od 265 eura, a opremljeni su sa svime što je potrebno za siguran odlazak na posao! Više ideja za vaš novi bicikl pronađite na kraju stranice!

Čuvate okoliš!

Danas je ekološka osviještenost jedna od glavnih tema u svijetu, s razlogom. Kampanja “Biciklom na posao” poprimila je svjetske razmjere, upravo zbog prednosti koje ima na okoliš. Bicikli su održiva alternativa svim oblicima prijevoza koji se temelje na gorivima, čime zagađuju naš okoliš. Odlaskom na posao ili u trgovine vašim biciklom, smanjujete svoj ugljični otisak, kao i emisiju stakleničkih plinova. Sve to doprinosi i čišćem zraku koji udišete vi, ali i vaši bližnji. Budite dio promjene koja je nezaobilazna u borbi sa klimatskim promjenama, svaki okretaj pedale je bitan!

Bonus: naši prijedlozi za vaš novi bicikl

U našoj ponudi pronaći ćete velik broj gradskih bicikala, kao i trekking bicikala koji su odlična opcija za prijevoz do posla. Naravno, ovi bicikli nisu ograničeni samo na to, izvesti ih možete na vožnju i u druge svrhe. Iznimno su udobni, opremljeni svime što vam je potrebno za vožnju gradom i dolaze uz garanciju!

CTM SANDRA

CTM Sandra gradski bicikl odlična je opcija za gradove bez uspona, s obzirom da dolazi s jednom brzinom. Opremljen je svjetlima, blatobranima, stražnjim nosačem tereta, nogicom i udobnim sjedalom. Po cijeni od 310,57 € možete ga naručiti putem Web Shopa ili u našim poslovnicama!

CTM OLIVIA 2.0

Gradski bicikl CTM Olivia 2.0

Olivia 2.0 također dolazi od strane provjerenog proizvođača CTM, a ovaj noviji model opremljen je kvalitetnim Shimano mjenjačem sa 6 brzina. V-Brake kočnice, štitnik lanca, blatobrani, svjetla… odlazak na posao biti će lakši nego ikad prije! Istraži ponudu OVDJE

CTM NANCY

Gradski bicikl CTM Nancy ženski

Ovaj će gradski bicikl odgovarati čak i na nešto zahtjevnijem terenu zbog Shimano mjenjača sa 7 brzina, a služiti će vas i kod istraživanja novih turističkih destinacija. Kao i većina gradskih bicikala iz naše ponude, Nancy dolazi opremljen blatobranima, nogicom, svjetlima, stražnjim nosačem tereta… Po cijeni od 450€ ovaj je bicikl idealna prilika za sve koji žele kvalitetan bicikl sa dugim vijekom trajanja!

ELEKTRIČNI BICIKL CTM METRIC LADY 1.0

Ako želite još lakše stići biciklom na posao, tu će vam pomoći električni bicikl. CTM Metric Lady 1.0 dolazi opremljen Bafang motorom od 25oW i baterijom od 630Wh s kojim ćete bez problema stići na posao – brzo i učinkovito! Dolazi u dvije boje, sa Shimano opremom, svjetlima, nogicom, blatobranima i još mnogo toga. Istraži ponudu OVDJE!

Električni bicikl CTM Metric Lady 2.0 crveno crne boje

Cijelu ponudu gradskih bicikala pronađite OVDJE, dok ćete električne bicikle snižene do 40% popusta pronaći OVDJE. Iskoristite priliku za uštedu i krenite biciklom na posao! Bicikl nije samo obično prijevozno sredstvo već odličan način da radite na sebi i svom zdravlju. Brojne prednosti biciklizma možete vidjeti i vi, redovitim odlaskom na posao ili u trgovine sa vašim ljubimcem na dva kotača!

Beciklin 2023© All right reserved.